GeriKahvaltılık Tarifleri Gül reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gül reçeli tarifi

Gül reçeli tarifi

Rengi, kokusu, görüntüsü ve eşsiz lezzeti ile kahvaltılarımızın vazgeçilmezi gül reçelini evinizde yapmaya ne dersiniz? Mis gibi kokusuyla sofralarınıza renk katacak gül reçelinin yapılışı oldukça kolay. Siz de denemek isterseniz nefis gül reçeli tarifimiz hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram gül yaprağı
  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Gül reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Gül yapraklarının arasından sert, kurumuş ve kötü olanları ayıkladıktan sonra yıkayın.

Yıkanan yaprakları süzdükten sonra bir tencereye alın. Üzerine şeker ekleyin.

1 gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin.

Sabah kapağı açtığınızda yaprakların sulanmış ve şekerin erimiş olduğunu göreceksiniz.

Tencereyi ocağa alın ve 2 su bardağı su ekleyin.

İçindeki şeker eriyene kadar pişirin ve arada karıştırmayı unutmayın.

Kaynadıktan sonra ateşin altını kısın ve 10-15 dakika daha pişirin.

Kıvamı koyulaşınca içine yarım limon suyu sıkın.

Gül yaprakları şeffaflaşınca ocaktan alın.

Sıcakken kavanozlara doldurun ve ağzını iyice kapatın.

Serin yerde saklamanızda fayda var.