ORTA ZORLUKTA

Gönülçelen pastası tarifi

Gönülçelen pastası tarifi

Bu pasta mutfağınızda yer edinecek.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı vişne
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Yumurta, toz şeker ve vanilyayı, toz şeker eriyene kadar çırpın. Şekeri erittikten sonra içine yoğurt, eritilmiş tereyağı, kabartma tozu ve un koyup çırpıp 2 su bardağı kadarını ayırın. Yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına karışımı dökün. Tarçın, vişne ve yarım bardak unu karıştırarak karışımın üzerine eşit şekilde yayın. Üstüne ayırdığınız 2 bardak kek karışımını dökün. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.

Keki servis tabağına ters çevirerek koyun. Krem şanti ve vişneyle süsleyip kek soğuduktan sonra servis yapın.


pasta tarif tarifler