ORTA ZORLUKTA

Golden gazpacho tarifi

Golden gazpacho tarifi

Domates çorbasını kim sevmez? Hele ki sıcak yaz günlerinde soğuk soğuk bir domates çorbası olursa... Fakat 'domates çorbası' deyince kırmızı bir çorba bekliyorsanız yanılıyorsunuz çünkü bu çorba 'golden' yani altından. Rengini ise sağlık deposu zerdeçaldan alıyor. İşte karşınızda golden gazpacho!

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 6 bardak sarı kiraz domates
  • Yarım fincan taze kıtır ekmek
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Çeyrek çay kaşığı zerdeçal
  • Çeyrek çay kaşığı köri tozu
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 6 ince kıyılmış Frenk soğanı
  • 1 adet çekirdekleri çıkmış ve kıyılmış kırmızı biber
  • Taze karabiber

İsteğe bağlı olarak:

  • Haşlanmış kıyılmış yumurta
  • Jambon veya prosciutto
  • Yengeç eti
  • Kızarmış ekmek.

Hazırlanışı

Domatesleri, ekmek kırıntılarını, beyaz şarap sirkesi, zeytinyağı, zerdeçal, köri tozu, tuz ve suyu blender’da iyice karıştırın.

Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar devam edin.

Karışımı ince bir süzgeçten geçirip iyice süzün.

İpeksi dokuyu elde etmek için çorbanızı iyice süzmelisiniz. Bu işlemi ne kadar iyi yaparsanız o kadar güzel bir çorba elde edersiniz.

Baharatları ekleyin.

Hazırladığınız çorbayı buzdolabında yaklaşık bir saat soğutun.

Buzdolabından çıkardıktan sonra iyice karıştırın ve kaselere doldurup üzerini dilediğiniz çeşnilerle süsleyin.

Üzerine kırmızıbiber ve taze olarak öğütülmüş karabiber serpin.

Dünyanın en lezzetli soğuk çorbasını tatmaya hazır mısınız?

Fotoğraf: Alamy

Gazpacho çorbası tarifi soğuk domates çorbası çorba tarifleri