GeriHamur İşi Tarifleri Glutensiz krep tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Glutensiz krep tarifi

Glutensiz krep tarifi

İşte gerek sağlıklı beslenme trendini yakalamak, gerekse gluten alerjisi olan misafirinizi memnun etmek için leziz bir tarif.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram glutensiz un
  • 1 yumurta
  • 250 mililitre süt
  • Tereyağı

Glutensiz krep tarifi Nasıl yapılır?

Unu bir kaba koyun ve ortasını açıp üstüne yumurtayı kırın. Sütün dörtte birini dökün ve karıştırın. Hiçbir topak kalmayana kadar kalan sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu işlemden sonra 20 dakika dinlenmeye bırakın. Ancak kullanmadan önce tekrar karıştırmanız gerekiyor.

Yapışmaz tavanızı tereyağı ile ısıtın. Tereyağı köpürmeye başladığında karışımdan bir kepçeyi tavaya koyun ve tabanı kaplaması için tavayı çevirin. Alt kısmı altın rengini alana kadar kızartın. Daha sonra bütünlüğünü bozmadan arka tarafını çevirip kızartın. Karışımın tamamı bitene kadar işleme devam edin.

Kreplerinizi agave şurubu ve sıkılmış portakal suyuyla servis edin.