GeriBörek Tarifleri Gelincik böreği (Çarşaf böreği) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelincik böreği (Çarşaf böreği) tarifi

Gelincik böreği (Çarşaf böreği) tarifi

Bursa'ya özgü olan gelincik böreği diğer adıyla çarşaf böreği sofralarımızın vazgeçilmez tatlarından. Hem kolayca açılması hem de görüntüsü ile diğer böreklere fark atan bu tarifimizin iç harcını dilediğiniz malzemelerden hazırlayabilirsiniz. Nefis tadı ile misafir sofralarınızın baş tacı olacak gelincik böreğini sizde denemek isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram gelincik otu
  • 1 su bardağı lor peynir
  • Aldığı kadar un
  • Su
  • Tuz
  • Tereyağ
  • Karabiber

Gelincik böreği (Çarşaf böreği) tarifi Nasıl yapılır?

Unu yoğurma kabına alın. Su ve tuz ilave edin.

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurunuzu bezelere ayırın.

Bezelerinizi el ile çekiştirerek yufka şeklinde açın.

Gelincik otunu yıkayıp doğrayın. Sıcak sudan geçirerek acı suyunu çıkarın.

İçine tuz, karabiber veya lor peyniri ekleyerek yufkanın üzerine serin.

Yufkayı dürüm şeklinde sarıp katlayın. Tepsinin ortasından başlayıp yuvarlak olacak şekilde yerleştirin.

Üzerine tereyağını eriterek gezdirin.

Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...