GeriTatlı Tarifleri Gelin çantası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelin çantası tarifi

Gelin çantası tarifi

Yapılışı oldukça kolay olan fakat lezzeti damaklarınızda iz bırakan gelin çantası tatlısını denemek isterseniz tarif hemen aşağıda… Gelin bohçası diye de bilinen bu tatlıyı sevdiklerinizle paylaşmayı da unutmayın.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Arası için:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı
  • Damla çikolata

Gelin çantası tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve toz şekeri çırpmakla işe başlayın.

Sırasıyla yumurtayı, sütü, unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaosunu ekleyerek pankek hamuru hazırlayın.

Yapışmaz tavanızı ısıtın ve bir kaşık pankek hamuru dökerek yaydırın.

Pankekleri tek taraflı olarak kızgın tavada fakat kısık ateşte pişirin ve çok pişirmeden üstleri göz göz olunca alın.

Tek yüzeyi pişmemiş gibi görünebilir ama soğuyunca kendini toplayacaktır.

Bu işlemi hamur karışımı bitene kadar tekrarlayın. Pişen pankekleri soğumaya bırakın.

Krem şanti ve sütü mikserle koyulaşana kadar çırpın.

Karışımı pasta şırıngasına doldurun, şırınganız yoksa alternatif olarak bir poşete doldurarak bir ucuna kesik atıp kullanabilirsiniz.

Soğuk pankekin ortasına kremayı sıkın.

Pankeki ikiye katlayın. Açık kalan tarafını Hindistan cevizine, damla çikolataya ya da Antep fıstığına bulayarak servis tabağına dizin.

Hazırladığınız gelin çantalarını buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra soğuk servis edin. Afiyet olsun.