GeriEt Yemeği Tarifleri Geleli kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Geleli kebabı tarifi

Geleli kebabı tarifi

Yöresel lezzetleri, özellikle de kebapları seviyorsanız enfes geleli kebabı tam size göre. Malatya mutfağına ait bir et yemeği olan nefis geleli kebabı kuşbaşı et ve patlıcan bir araya geldiğinde ortaya kötü bir şey çıkmayacağının göstergesi adeta. İşte sofralarınızdan eksik edemeyeceğiniz geleli kebabı tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram dana kuşbaşı et
  • 5 adet patlıcan
  • 4 adet biber
  • 2 adet iri sulu domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

Geleli kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları fırında kabukları soyulacak kıvama gelene kadar közleyin.

Etleri düdüklü tencereye alın.

Yüksek ateşte kavurduğunuz etler suyunu saldıktan sonra tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve su ilave edin.

Etler suyunu çekene kadar pişirin.

Bu esnada soğan ve biberleri yemeklik doğrayın.

Etlere ekleyip kavurun

Kavurma işlemine devam ederek önce salçayı sonra da küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin.

Tuz ve karabiber de ekleyip 1 su bardağı suyla birlikte kaynayana kadar pişirin.

Közlediğiniz patlıcanları soyup küp küp doğrayın.

2 tatlı kaşığı sıvı yağda patlıcanları biraz tuz ilave ederek soteleyin.

Patlıcanları tepsiye yayıp üzerine etleri ekleyin.

Etin suyunun patlıcanların aralarına yayılmasını sağlayın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına verin.

30 dakika pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.