Tam 16 saat fırınlanıyor! Her derde deva
Pöçün her hayvandan yalnızca bir tane çıktığını ve sırtın son kısmından elde edildiği için çok kıymetli bir yiyecek olduğunu belirten Reyhan, etlerin 1 gün öncesinden susuz bir şekilde 16 saat boyunca fırınlandığını ve kemik suyu ile servis edildiği için, birçok faydası olduğunu söyledi.
Pöç, her danadan sırtın son kısmından sadece bir adet çıkan hayvanın en kıymetli yeridir ve 16 saat pişirme süresi vardır.
Bu meslek bize dededen geliyor ve pöçü Kayseri’ye ben tanıttım. Pöç müşterisi de ayrı bir müşteridir. Dediğim gibi Kayseri’ye ben getirdiğim için, müşterilerim faydalarını da yemesini de biliyorlar.
Pöçün yemek için bir vakti olmadığını ve güne pöç yiyerek enerjik başladığını söyleyen Nedim Olgunharputlu, “Pöç yemek için tek sebep olmaz. Çok lezzetli bir yemek ve günde 3 öğün yenebilir. Hem çok sağlıklı, hem de çok lezzetlidir ayrıca şu soğuk kış günlerinde yüksek enerjisiyle insanı gün boyu sıcak tutar. Bugün de soğuk bir gün ve güne enerjik başlamak için, pöç ile başlayalım dedik” ifadelerini kullandı.