Küçücük bir seyyar araçla başladı, şimdi şehir dışından bile yemeye geliyorlar
Kırklareli'nde aşçı olan eşi ile yaptığı pilavı "emektar" adını verdiği seyyar araçla satan Faruk Gökkayrak, banka kredisiyle başladığı işinde müşterilerinin sayısını artırıp, ününü daha geniş kitlelere duyurmaya çalışıyor.
Kırklareli'nde aşçı olan eşi ile yaptığı pilavı "emektar" adını verdiği seyyar araçla satan Faruk Gökkayrak, banka kredisiyle başladığı işinde müşterilerinin sayısını artırıp, ününü daha geniş kitlelere duyurmaya çalışıyor.
Banka kredisiyle önce bir camekanlı bir el arabası alan Gökkayrak, seyyar aracın adını da "emektar" koydu. Gündüzleri markette çalışan Faruk Gökkayrak, geceleri de pilav satmaya başladı. Müşterileri çoğalınca geliri de artan Faruk Usta marketteki işinden ayrıldı ve pilav satış işine ağırlık verdi.
Faruk Gökkayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan sokakta pilavcılığını ilçede yeniden canlandırdığını söyledi.
Sokakta pilavcılığın keyfi yanında zorlukları da olduğunu anlatan Faruk Gökkayrak, şunları kaydetti: "Hava şartları bazen zorluyor. Rüzgarlı havalarda çok zor oluyor. Bu işe gönül vererek başladım. Tek gelir kaynağım pilav oldu. Bir gün hava rüzgarlıydı, cebimdeki son parayla da malzeme almıştım. Sanayiye çıkmıştım satış için. Rüzgara doğru bıraktım arabamı ve esnafa selam vereyim dedim. Arkamı döndüğümde pilav arabası devrilmiş, bütün pilavlar yerdeydi. O gün bir tabak pilav satmıştım."
"Arabam devrildiğinde oturdum ağladım, çünkü çok üzüldüm. Esnafın yardımıyla arabayı kaldırdım, camlarını zar zor yaptırdım. Sonraki gün de rüzgar nedeniyle tüpün altını yakmıştım oda basınç yapmış. Pilavı evden alarak arabaya koydum. Ateşin söndüğünü fark ettim ve eğilerek çakmağı yakmam ile yüzüm vücudum olduğu gibi yandı. O gün işe hiç çıkamadım. Tezgaha koyduğum pilavı da hayrına öğrencilere dağıttık."