Gastronominin temelleri bu müzede sergileniyor
Gastronomi kenti Gaziantep'te geçmişten günümüze kadar uzanan yemek kültürü Türkiye’deki ilk mutfak müzesi olma özelliği taşıyan Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nde yaşatılıyor.
Gastronomi kenti Gaziantep'te geçmişten günümüze kadar uzanan yemek kültürü Türkiye’deki ilk mutfak müzesi olma özelliği taşıyan Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nde yaşatılıyor.
Türkiye'nin ilk mutfak müzesi olma özelliği taşıyan müzede Gaziantep'te kullanılan eski mutfak ürünleri sergilenirken, müzede şehrin geleneksel mutfak kültürü anlatılıp, şehrin önde gelen yemeklerinin yapılışı bir televizyon vasıtasıyla ziyaretçilere gösteriliyor.
İçinde eski ocak sisteminin canlandırıldığı, yemek yapan bal mumu heykellerin bulunduğu müzede, eski büyük yemek kazanları, bakır sahanlar ile eski kiler odası da dikkat çekiyor.
Kahramanmaraş’tan gelen ve müzeyi görünce hem şaşırdığını hem de çok beğendiğini vurgulayan Harun Karaaslan, "Gaziantep’in bir gastronomi şehri olduğunu biliyorduk ama bu mezeyi bilmiyorduk. Böyle bir şey yapılmış. Biz de görünce hemen geldik ziyaret ettik. Böyle bir müzenin yapılmış olması çok hoşumuza gitti. Türkiye’de de ilk olma özelliğini taşıyormuş. Şu an başka yerde var mı böyle bir müze bilmiyorum ama yapanların ellerine sağlık, teşekkür ederiz kendilerine" diye konuştu.