"Akşama ne pişirsem?" diye mi aramıştınız? Sorunuzun cevabını Lezizz günün menüsünde bulabilirsiniz
Haftanın sonuna yaklaştıkça önceden hazırlayıp buzdolabında sakladığımız yemeklerin de dağarcığımızdaki pratik tariflerin de sonu geliyor. Bu durumda ne yapıyoruz? “Bugün ne pişirsem?” diye arama motorlarına danışıyoruz. Siz de bizimle aynı durumdaysanız Lezizz günün menüsünde yer alan pratik ve nefis yemek tariflerine bir göz atmalısınız. “Akşama ne pişirsem?” sorunuz birkaç dakika içinde cevabını bulacak…
Domateslerin tadı yazın bir başka oluyor ama bu kışın domates çorbası içemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Domates suyu kullanarak gayet nefis domates çorbaları yapmak mümkün. Hele ki domates suyunu kış gelmeden kendiniz evde hazırladıysanız, ortaya çıkacak lezzeti anlatmaya bile gerek yok. İşte nefis likopen deposu kremalı domates çorbası tarifi.
Yemek yapmak için çok fazla zamanınızın olmaması, çok nefis lezzetlerden mahrum kalacaksınız, farklı tarifler denemeyeceksiniz anlamına gelmiyor. Buna örnek olarak sizi aşçılıkta farklı bir noktaya ulaşmanızı sağlayacak, kendinize güveninizi getirecek bu tarifi gösterebiliriz. Elma sosuyla birleşen antrikota bayılacaksınız. Hele etinizi önceden marine soruna yatırırsanız lezzeti daha da katlanacak. Mutlaka deneyin...
Ezogelin çorbasını biliyorsunuz. Peki ya ezogelin pilavını? Şehriye, pirinç ve bulgurun bir arada kullanıldığı bu pilav, domates, biber, sarımsak ve defne yaprağıyla lezzet kazanıyor. Eğer yerken üzerine bir de kıyılmış maydanoz serperseniz lezzetine doyum olmuyor. İşte denemek isteyenler için ezogelin pilavı tarifi...
Balkabağı sonbahar ve kış aylarının en sevilen ürünlerinden. Sebze mi meyve mi tartışması bir kenara dursun, tatlı-tuzlu her tarife çok yakışan balkabağıyla, fırın poşeti içinde bir tatlı yapıp, kısa sürede afiyetle yiyebileceğinizi biliyor musunuz? Üstelik vegan ve glutensiz bir tatlı bu. E daha ne olsun? Tabii ki afiyet olsun!