GeriTatlı Tarifleri Fıstıklı katmer tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fıstıklı katmer tarifi

Fıstıklı katmer tarifi

Gaziantep mutfağının geleneksel tatlısı katmerin popülaritesi günden güne artıyor, Türkiye'nin dört bir yanında enfes katmer yapan mekanlar açılıyor. Peki sizin mutfağınız da bu mekanlardan biri olmasın mı? Biz olsa iyi olur diye düşündük ve baklavalık yufkayla hazırlayıp tavada pişirebileceğiniz kolay bir katmer tarifi hazırladık.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet baklavalık yufka
  • 1 yemek kaşığı kaymak
  • 2 yemek kaşığı toz yeşil fıstık
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri

Fıstıklı katmer tarifi Nasıl yapılır?

Yufkalarınızı üst üste gelecek biçimde tezgahınıza yerleştirin. Üzerine kaymağı ufak parçalara ayırarak koyun.

Yufkanızın her yerine eşit şekilde pudra şekerini ve toz fıstığı serpin. Ardından yufkanızı bütün bir kare olacak şekilde içe doğru katlayın.

Düz ve geniş bir tavada tereyağını eritin, hazırladığınız yufkayı tavaya koyun. Her iki tarafı biraz kızarana kadar pişirin.

Piştikten sonra servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri veya toz fıstık dökün.