GeriSebze Yemeği Tarifleri Fırında turp tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında turp tarifi

Fırında turp tarifi
Sofralarınıza renk getirecek değişik bir lezzet...

Sofralarınıza renk getirecek değişik bir lezzet...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet kırmızı turp
  • 3 dal taze soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı file badem
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sosu için
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 adet limonun kabuğu
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında turp tarifi Nasıl yapılır?

Turpları küp küp, yeşil soğanları ince ince doğrayıp bir fırın kabına alın. Üzerine dolmalık fıstık, file badem ve zeytinyağını ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Turpların üzerine gezdirip ılık servis yapın.