GeriTavuk Yemeği Tarifleri Fırında tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında tavuk tarifi

Fırında tavuk tarifi

Bu tavuk fırında ağır ağır pişiyor, çıtır çıtır lezzetine doyum olmuyor. Özel günlerde sofralarınızın baş köşesine yakışacak bir yemekten bahsediyoruz, evet. Görüntüsüyle de lezzetiyle de benzersiz olan fırında tavuğu, beyaz et sevenler ve ihtişamlı sofralar kurmak isteyenler mutlaka denemeli.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 bütün tavuk
  • 45 gram tereyağı

Üzeri için:

  • Taze kekik

Fırında tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Zeytinyağını bir kaseye alın. Nar ekşisi, ince kıydığınız soğan, domates salçası, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun üzerine sürüp 30 dakika dinlendirin.

Dinlenen tavuğu bir fırın kabına alın. Fazla kararmaması için üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında her yarım saatte bir çevirip üzerine birer parça tereyağı sürerek 3,5 saat pişirin. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın.