KOLAY

Fırında tavuk but tarifi

Fırında tavuk but tarifi

Severek yediğiniz tavuk budunu bir de fırında pişirerek deneyin...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 8 parça tavuk eti
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kekik
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Sekiz parça tavuğu fırına dayanıklı cam bir kaba dizin.

Bir tencerede sıvı yağ ile ince kıyılmış soğan, sarımsak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı 1,5 su bardağı su ile iyice kaynatın. Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın.

Orta derecedeki fırında 60 dakika pişirin

Süslemesi için hazır patates kızartması kullanabilirsiniz.

pratik tarifler fırında tavuk but tavuk yemeği tarifleri