GeriMutfak Tüyoları Fırında tahin soslu sebze nasıl yapılır? Fırında tahin soslu sebze tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında tahin soslu sebze nasıl yapılır? Fırında tahin soslu sebze tarifi

Fırında tahin soslu sebze nasıl yapılır? Fırında tahin soslu sebze tarifi

Sebze yemeklerine bir yenisini eklemek isteyenler için bir önerimiz var: Fırında tahin soslu sebze. Mevsim meyveleri tahin sosuyla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, fırında tahin soslu sebze nasıl yapılır?

FIRINDA TAHİN SOSLU SEBZE

6-7 adet Brüksel lahanası
4-5 adet kiraz domates
2 adet havuç
1 adet küçük boy brokoli (400-500 gram kadar)
1 adet küçük boy mor soğan
1-2 adet kapya biber
5-6 adet mantar
1-2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
2 çay kaşığı tuz
Sosu için:
1 çay bardağı tahin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
Yarım limonun suyu

Yapılışı:

Brüksel lahanalarını enine ikiye kesin.

Havuçları kibrit çöpü uzunluğunda kesin.

Mor soğanı ay şekilde doğrayın.

Biberleri yarım parmak şeklinde doğrayın.

Brokolileri yarım mandalina büyüklüğünde çiçeklere ayırın.

Mantarları da dörde kesin.

Sosu için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.

Sebzeleri ve kabak çekirdeği içlerini ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın.

Üzerine tuzu serpin ve tahinli sosu dökün.

Sebzelerin üzerini kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin.

False