GeriBalık Tarifleri Fırında somon tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında somon tarifi

Fırında somon tarifi

Balık mevsimin açıldığı, şık sofraların vazgeçilmez tadı nefis mi nefis bir somon balığı tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 parça somon fileto (derisi çıkmış)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet dereotu
  • 2 yeşil biber
  • 2 kırmızı biber
  • 4 orta boy patates
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında somon tarifi Nasıl yapılır?

Balıkları güzelce yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, zeytinyağıyla yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. İnce kıyılmış dereotu ile dövülmüş sarımsağı karıştırıp 1 kaşık zeytinyağı ile harmanlayın. Meydana gelen kıvamlı sosu somonların üzerine dökün. Somonların yanlarına ortadan ikiye kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış biberleri ve hafifçe haşlanmış uzunlamasına dörde kesilmiş patatesleri dizin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım kahve fincanı su ilave ettikten sonra 200 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat fırınlayın. Bu yemek sıcak veya soğuk servis edilebilir.