KOLAY

Fırında sebzeli tavuk but tarifi

Fırında sebzeli tavuk but tarifi

Sebze ve tavuğun uyumunu fırında pişirerek, daha lezettli denemelisiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 8-10 adet piliç but
  • 4 büyük patates
  • 500 gram konserve bezelye
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 3-4 yemek kaşığı domates salçası

Hazırlanışı

Butların derilerini tamamen soyun ve yıkayın. Patatesler iri elma dilimi şeklinde doğrayın.

Fırına dayanıklı geniş bir cam tepsiye butları ve patatesleri dizin, bezelyeleri serpin. Salçaya tüm baharatları ekleyin, 1 su bardağı su ile seyrelterek yemeğin üzerine dökün.

Önceden ısınmış 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin.



pratik tarifler fırında sebzeli tavuk but tavuk yemeği tarifleri

Lezizz Öneriler