KOLAY

Fırında patatesli ve tereyağlı alabalık tarifi

Fırında patatesli ve tereyağlı alabalık tarifi

Hem doyurucu hem de lezzetli bu tarifle muhteşem sofralar hazırlayabilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 3 adet alabalık
  • 2-3 adet patates
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber

Hazırlanışı

Balıkları güzelce yıkayın. Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın ve tepsiye dizin. Yuvarlak dilimler halinde doğramış olduğunuz patatesleri balıkların aralarına yerleştirin. Patateslerin ve balıkların üzerine fındık büyüklüğünde parçalar halinde tereyağlarını koyup üzerine hafif tuz, karabiber ve kekik serpip fırına verin.



balık pratik Patates

Lezizz Öneriler