GeriEt Yemeği Tarifleri Fırında patatesli kuzu pirzola tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında patatesli kuzu pirzola tarifi

Fırında patatesli kuzu pirzola tarifi

Pirzola kuzu etinin en lezzetli parçalarından biri. Özellikle fırında pişirildiğinde lezzetine doyum olmuyor. Sizin için kolay ama lezzetine doyum olmayan bir patatesli kuzu pirzola tarifi hazırladık. İşte enfes fırında kuzu pirzola tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
  • 9-10 kalem pirzola
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Fırında patatesli kuzu pirzola tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri elma dilim doğrayıp suya koyun.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Pirzolaları fırın kabına aralıklı olarak yerleştirin.

Pirzolaların üzerine tuz, karabiber ve kekik serpiştirin.

Tepsiyi fırına verin ve yarım saat kadar pişirin.

Bu sürenin sonunda pirzolaları alt üst edip 10 dakika kadar daha pişirin.

Patatesleri etlerin üzerine yerleştirin.

Salçayı suyla açıp patateslerin üzerine gezdirin.

Arzu ederseniz biraz daha tuz, karabiber ve kekik serpin.

Patatesler pişene kadar tüm malzemeyi fırınlayın.

Sıcak servis yapın. Afiyet olsun…