GeriMakarna Tarifleri Fırında makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında makarna tarifi

Fırında makarna tarifi

Kolaylıkla yapabileceğiniz pratik bir tarif olan fırında makarnaya bayılacaksınız!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket çubuk makarna
  • 10 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tuz

Fırında makarna tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencereye suyu koyun ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynadığında çubuk makarnayı kırmadan içine atıp pişirin, süzün ve 2 kez soğuk sudan geçirin. Makarnayı tekrar tencereye alın.

Tereyağı ve rendelenmiş kaşarı eritin, üzerine tuz ve karabiber ekleyin, iyice karıştırın.

Tenceredeki makarnayı dikdörtgen bir fırın tepsisine yerleştirin.

Ayrı bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Kaşarlı karışıma sütü ve yumurtayı ilave ederek çırpmaya devam edin, ardından tepsiye yerleştirmiş olduğunuz makarnanın üzerine dökün.

Tepsiyi fırına koyun ve yemeğin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarttığınızda ise dört köşe ya da baklava dilimi şeklinde keserek servis yapın.