GeriMutfak Tüyoları Fırında kıymalı patates dizmesi nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında kıymalı patates dizmesi nasıl yapılır?

Fırında kıymalı patates dizmesi nasıl yapılır?

Patates yemeklerine yeni bir alternatif arayanlar için enfes bir önerimiz var: Fırında kıymalı patates dizmesi. Fırına dizilen patatesler, baharatlarla harmanlanan kıyma ile buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, fırında kıymalı patates dizmesi nasıl yapılır?

FIRINDA KIYMALI PATATES DİZMESİ

3 adet patates
500 gram kıyma
1 soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 domates
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
10 dal maydanoz
1 su bardağı su

Yapılışı:

Tavaya sıvı yağı alın ve doğradığınız soğanı ekleyip hafifçe kavurun. Kavrulan soğanın üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin.

Kıyma kavrulduktan sonra içine sarımsak, domates salçası, biber salçası, rendelenmiş domates, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak doğranmış maydanoz ve suyu ilave edip 1-2 dakika pişirin. Hazırladığınız kıymalı harcı ocaktan alın.

Fırın kabının tabanına dilimlediğiniz patatesleri dizin ve kıymalı harcı suyunu süzdürerek üzerine yerleştirin. D şeklinde kestiğimiz patatesleri de üzerine dik bir şekilde dizelim. Son olarak kıymalı harçtan kalan suyu patateslerin üzerine gezdirin.

Tepsinin üzerini fırın kağıdıyla ya da alüminyum folyo ile kapatın.

Yemeğinizi 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişmeye bırakın. Ardından fırından alarak kağıdı çıkarıp üzerinin kızarması için 10 dakika daha fırına verin.

 

False