ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Fırında hellim peynirli patlıcan dilimleri tarifi

Fırında hellim peynirli patlıcan dilimleri tarifi

Patlıcan ve peynirin enfes uyumu, fırında hellim peynirli patlıcan dilimleri tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 2 adet küçük boy bostan patlıcanı
  • 2 adet domates
  • 1 küçük paket hellim peyniri
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet paprika biber
  • Siyah zeytin (her patlıcan dilimine 1 adet)
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı

Patlıcanları yıkayın ve kabuklarını soymadan 1’er santimetre boyutlarında dilimleyin. Fırınlama işlemini yapana kadar tuzlu suda bekletin. Sarımsağı soyun, havanda dövün ve zeytinyağı ile karıştırın.

Fırınınızı en yüksek seviyeye ayarlayın ve ısıtın. Patlıcanları pişireceğiniz fırın tepsisini bir fırça yardımı ile hazırladığınız karışımı sürerek yağlayın. Patlıcanları tepsiye yerleştirin ve üstlerini fırça yardımıyla yağlayıp 7–8 dakika fırınlayın (çok kurumamasına dikkat edin).

Domatesleri ve hellim peynirini dilimleyin her patlıcanın üzerine 1 dilim domates, 1 ince dilim hellim gelecek şekilde dizin. Üzerini julyen doğradığınız biber dilimleri ve zeytinle süsleyin. Hellim peynirleri iyice kızarana kadar pişirin. İsteğe göre mısır taneleri ile süsleyerek servis yapın.



yemek tarifleri diyet yemekler patlıcan

Size Önerilerimiz