GeriEt Yemeği Tarifleri Fırında fıstıklı beyti tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında fıstıklı beyti tarifi

Fırında fıstıklı beyti tarifi

Evde kolayca beyti hazırlamak ister misiniz? O zaman bu tarif tam size göre.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram kuzu eti
  • 100 gram Antep fıstığı
  • 500 gram kuyruk yağı
  • Tuz
Garnitürü için:
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 50 gram kaşar peyniri
  • Maydanoz
Lavaş için:
  • 3 su bardağı un
  • Su
  • Yarım paket yaş maya

Fırında fıstıklı beyti tarifi Nasıl yapılır?

Lavaşı hazırlamakla işe başlayın. Unu derin bir kaba alın, ortasını açın ve mayayı koyun. Aldığı kadar ılık su döküp karıştırın. İyice yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru 6 parçaya ayırın ve hepsini ince ince açın.

Kuzu etini ve kuyruk yağını kesme tahtası üzerinde bıçak ya da satır yardımıyla kıyın. Karıştırma kabına alın. Tuz ve fıstığı katarak yoğurun. Şişlere geçirip ızgarada pişirin.

Biber, domates, soğan, sarımsak ve maydanozu ince ince kıyın ve karıştırın. Açılan lavaşlara şişlerden çıkarmış olduğunuz etleri koyun. Garnitürü de ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve dürüm şeklinde sarın. Bütün lavaşları aynı şekilde sarın.

Yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta sarısı sürün ve kıyılmış maydanoz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.