GeriBalık Tarifleri Fırında çipura tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında çipura tarifi

Fırında çipura tarifi

Hem pratik hem de doyurucu bir tarif istiyorsanız bu tarif tam size göre.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet çipura
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 5-6 kiraz domates ya da normal domates
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında çipura tarifi Nasıl yapılır?

Balıkları temizleyip her birinin üzerine derin bir çizik atın. Temizlenen balıkları yıkayıp kuruladıktan sonra iç kısmına ve dışına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin. Soğanı soyup halka halka doğrayın. Patatesleri soyup uzunlamasına ikiye kesip doğrayın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Hepsini karıştırın, üzerlerine bir miktar yağ gezdirip tuz ve karabiber serpin. Fırın poşetine sebzelerin yarısını yayın. Üzerlerine 2 balığı yerleştirin. Balıkların üzerine kalan sebzeleri dizin. Poşetin ağzını kapatıp birkaç yerine bıçağın ucunu batırın. Fırın tepsisine alıp önceden 200 derecede ısıttığınız fırında pişirin.