ORTA ZORLUKTA

Fırında adaçaylı ekşi kremalı kabak tarifi

Fırında adaçaylı ekşi kremalı kabak tarifi

Her zaman aynı yemekleri pişirmekten, yemekten, ailenize yedirmekten sıkıldınız artık değil mi? Biraz da ünlü şeflerin elinden çıkmış gibi görünen, damak tadınızı geliştirecek yemekler yapmak istiyorsunuz. O halde doğru yerdesiniz! Fırında adaçaylı ekşi kremalı kabağı mutlaka denemelisiniz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 ince dal kekik
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 demet adaçayı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 büyük tutam kurutulmuş kırmızı biber
  • Yarım limon
  • 100 gram mayalı ekmek kırıntıları
  • 200 mililitre süt
  • 2 yumurta
  • 50 mililtre duble krema
  • 25 gram rendelenmiş parmesan
  • 25 gram rendelenmiş pecorino (pecorino bulamazsanız tümünü parmesan kullanabilirsiniz)
  • 1 avuç kabak çekirdeği

Hazırlanışı

Fırını 200 derecede ısıtın.

Bir kızartma tavasında, kabağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, biber ve kekik yaprakları ile kızartın.

Alüminyum folyoyla örtün ve kabak yumuşayana kadar 30 dakika fırında pişirin.

Kalan zeytinyağını ve tereyağını eriyene ve hafifçe köpürene kadar ısıtın.

Adaçayı yapraklarını içine atıp birkaç dakika pişirin.

Soğan, sarımsak, biber ve limon ekleyin.

Soğanlar yumuşayıncaya kadar 8 dakika kadar karıştırın.

Gerekirse daha fazla yağ ekleyebilirsiniz.

İçine ekmek kırıntılarını atın ve birkaç dakika karıştırın.

Peyniri eklemeden önce süt, yumurta ve kremayı başka bir kapta çırpın.

Peyniri ekleyin.

Kabağı fırından çıkardıktan sonra fırını 170 dereceye indirin.

Süt karışımını kabağın üzerine dökün.

Kabak çekirdeklerini üzerine serpin ve 15 dakika daha fırınlayın.

Fırından çıktıktan sonra bir 15 dakika demlenmesini bekleyin.

Fotoğraf: Alamy

sebze yemeği tarifleri kabaklı tarifler adaçaylı tarifler