ORTA ZORLUKTA

Fırın kebabı tarifi

Fırın kebabı tarifi

Fırın kebabı, kökeni Selçuklulara kadar uzanan bir yemektir. Selçuklu zamanında Konya’nın mahalle aralarında küçük fırınların, bakır leğenlerde etleri pişirmesiyle günümüze kadar gelmiş bir lezzettir. Sıcacık pidenin üzerine nar gibi kızarmış koyun veya kuzu etinin eklenmesi ile yapılan fırın kebabına, közlenmiş biber ve domates eklendiğinde tadından yenmez bir yemek halini alı. Yapımı oldukça basit olan bu yemeği evde denemek isterseniz tarifini sizin için hazırladık. Şimdiden kolay gelsin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 2 kilogram koyun eti
  • 45-50 gram iç yağı
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su

Hazırlanışı

Düdüklü tencerenin dibine iç yağını serip, koyun etini üzerine eşit şekilde yerleştirin.

Damak zevkinize göre tuzunu atın ve son olarak da su ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 2 saat pişirin. Afiyet olsun.

Birkaç dakika içinde hazır: Şipşak tava böreği
Fotoğraf: Alamy

konya yemekleri Fırın kebabı tarifi kebap tarifleri yöresel lezzetler