KOLAY

Fındıklı un helvası tarifi

Fındıklı un helvası tarifi

Kahvaltınız da ve çayınızın yanında kolaylıkla tüketebileceğiniz pratik bir lezzet.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardak ince çekilmiş fındık

Hazırlanışı

Tereyağını geniş ve derin bir tencerede eritin. Unu ilave edip, sürekli karıştırarak rengi açık kahverengi oluncaya kadar iyice kavurun. Helva önce katılaşır, kavrulmaya devam edince sulanır. Tam bu sırada, toz şekeri 1 su bardağı su ile karıştırıp, tenceredeki una ekleyin. Şekeri yedirinceye kadar iyice karıştırın.

Ortalama 10-15 dakika sonra ocağı söndürüp dövülmüş fındığı veya cevizi ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alın. Sıcakken kaşıkla şekil vererek servis tabağına yerleştirin. Ilık olarak servise sunun.



fındık tatlı tarifleri

Lezizz Öneriler