GeriTatlı Tarifleri Fındıklı lokma tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fındıklı lokma tatlısı tarifi

Fındıklı lokma tatlısı tarifi

Türkiye'de ve Yunanistan'da çok sevilen bir şerbetli tatlı olan lokma tatlısına farklı bir tat katmak için fındıktan faydalandık. Doyurucu ve evinizde pratik olarak yapabileceğiniz bir tatlı bu. Sıcakken çıtır çıtır yediğinizde lezzetine doyamayacağınız fındıklı lokma tatlısı tarifimiz sizin için geliyor...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık veya karamelli fındık

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Fındıklı lokma tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbetin koyulaşması için 15 dakika kaynatıp, limon suyunu ilave ettikten sonra ocağın altını kapatın.

Çukur bir kabın içine 2 su bardağı ılık su koyup, maya ve şekeri ilave edip karıştırın.

Şeker eridikten sonra yumurtayı kırıp, yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Yavaş yavaş unu döküp, bir yandan da kabın içerindeki malzemeyi koyu kıvama gelene kadar elinizle karıştırın. Üzerini temiz bir bezle kapatıp, mayalanması için 30-35 dakika bekletin.

Mayalanan hamurdan sol elinizle bir miktar alıp, avucunuzda sıkarak sağ elinizdeki küçük kaşıkla da lokma hamurundan alıp, kızgın yağa yavaşça bırakın.

Tencereyi sallayarak lokmaları nar gibi kızartın. Yağın içinden aldığınız lokmaları soğumuş şuruba atıp 5 dakika bekletin.

Şerbetin içinden lokmaları süzgeçle alıp, servis tabağına dizin. Üzerine fındıkları serpiştirip, ılıkken servis yapın.