ORTA ZORLUKTA

Fetir yağlaması tarifi

Fetir yağlaması tarifi

Kışa hazırlık amacıyla yapılan bu kuru yufkaları birçok tarifte kullanabileceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 6-8 adet kuru yufka
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Bir tencereye süt, şeker ve tereyağı koyarak bir taşım kaynatın.

Diğer tarafta kenarları yüksekçe bir tepsinin içine ‘fetir’ de denilen kuru yufkaları gelişigüzel doğrayarak yerleştirin. Sıcak sütlü karışımı yufkaların üzerine gezdirip 20-25 dakika kadar yufkaların sütü çekip kabarmasını bekleyin ve servise sunun.

Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüş ceviz ya da fındık içi de serpiştirebilirsiniz.



tatlı tarifleri hamur işi tarifleri

Lezizz Öneriler