ORTA ZORLUKTA

Fesleğenli ekmek tarifi

Fesleğenli ekmek tarifi

İştah açıcı özelliği olan fesleğeni ekmeklerinizde kullanmaya ne dersiniz?

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Alabildiği kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz
Harcı için:
  • 1 demet taze fesleğen
  • 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • 2 adet kırmızı biber

Hazırlanışı

Biberi ılık suda bekletin. 1 paket yaş mayayı ılık suyun içinde eritin. Toz şeker, sıvı yağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın.

Fesleğenleri yıkayıp doğrayın, sonra karışıma ilave edin. Kırmızı biberleri de ince kıyıp karışıma ekleyin. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru mayalanması için 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin.

Fırın kabını sıvı yağ ile yağlayın ve hamuru kalıba yayın. Hamuru kalıbın içinde de 30 dakika dinlendirin. 170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.



pratik yemek tarifleri pratik tarifler ekmek tarifleri