ORTA ZORLUKTA

Fesleğen ve sarımsak soslu köfte tarifi

Fesleğen ve sarımsak soslu köfte tarifi

Fesleğen ve sarımsak sosunun köfteyle olan lezzeti uzun süre damağınızdan silinmeyecek.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Kekik
  • Kimyon
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
  • Yarım demet taze fesleğen

Hazırlanışı

Köfte için gerekli tüm malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra, üzerini streç filmle kapatıp 1-2 saat dinlendirin. Hazırladığınız harçtan parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Parmak şeklinde köfteler hazırlayın. Köfteleri ince bir tabaka halinde una bulayın.

Kızartma tavasına yeteri kadar ayçiçeği yağı alıp ısıtın. Köfteleri tavaya alıp orta ateşte her tarafını kızartıp servis tabağına alın.

Sos için fesleğeni ve sarımsağı mutfak robotunda çekin. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Köfteleri sosla birlikte servis yapın.


et yemekleri et yemek tarifleri