ORTA ZORLUKTA

Fasulyeli enginar salatası tarifi

Fasulyeli enginar salatası tarifi

Bu salata diyet listelerinizde baş sıraya oturacak...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 7 adet enginar
  • 2,5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 dal defne yaprağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı fasulyenin haşlama suyu

Hazırlanışı

Öncelikle yedi adet enginarı zeytinyağı, limon ve tuzlu suda 20 dakika pişirin. Daha sonra kuru fasulyeyi çok az sıvı yağ ilavesiyle içine 2 adet defne yaprağı atarak haşlayın ve süzün. Defne yaprağını tencereden.

Enginar çanaklarının üzerine 2-3 yemek kaşığı suyu süzülmüş kuru fasulye koyun.

Derin bir sos kabına malzemelerinizi sırayla koyup karıştırın ve enginarların üzerine gezdirin. Taze nane yaprakları ile süsleyin.


salata