GeriSebze Yemeği Tarifleri Fasulye diblesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fasulye diblesi tarifi

Fasulye diblesi tarifi

Taze fasulye özellikle yaz aylarında mutfaklarımızın belkemiğidir. Ancak taze fasulyeyi hep aynı şekilde tüketmekten sıkılmış olabilirsiniz. Bu durumda size önerimiz fasulye diblesi olacak. Karadeniz mutfağına ait bir lezzet olan fasulye diblesi çok da doyurucu bir yemek. Özellikle cacıkla servis edildiğinde şahane olan fasulye diblesinin malzemeleri ve tarifi aşağıda.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fasulye diblesi tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı soyup küp küp doğrayın.

Fasulyeleri ayıklayıp enine ince ince doğrayın.

Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Tereyağı ve zeytinyağını tavada ısıtıp içine soğanları ekleyin.

Soğanları kavurduktan sonra üzerine fasulyeleri ilave edin.

Fasulyeler sotelendikten sonra domatesleri de ekleyin.

Yemeğinize azar azar su ilave edin.

Fasulyeler pişmeye başlayınca pirinçleri ekleyin.

Pirinçlerin üzerine de tuzu ve baharatları da ilave edip gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin.

Pirinçler kabarıp pişince ocağın altını kapatın.

Yemeğinizi oda sıcaklığında demlendirdikten sonra ılık servis edin. Afiyet olsun…