GeriHamur İşi Tarifleri Ezentereli (Anasonlu) çörek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ezentereli (Anasonlu) çörek tarifi

Ezentereli (Anasonlu) çörek tarifi

Misafirlerinizin çok beğeneceği ve çayın yanına da oldukça yakışan ezentereli (anasonlu) çörek tarifini sizler için hazırladık. Sivas’a özgü bu çörek anason ile hazırlanıyor. Eskiden fırınlarda ekmek yapımı sırasında birkaç tane yapılan bu yöresel çöreğin diğer bir adı da anşalıdır. Yapımı sizi yormayacak bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı yoğurt 
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 3 yumurta (Birinin sarısı üstüne sürülür) 
  • Un 
  • Tuz 
  • 1 tatlı kaşığı maya 
  • 1 tatlı kaşığı ezentere (anason)

Ezentereli (Anasonlu) çörek tarifi Nasıl yapılır?

Su, süt, yağ, yumurta, yoğurt, tuz ve mayayı bir kaseye koyup katı bir hamur yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurdan büyük bir beze alıp elinizle hafif bir şekilde açın, arasına yarım tatlı kaşığı ezentere (anason) koyarak kapatın.

Aldığınız bezeleri yine eliniz ile 4 santimetre kalınlığında ve büyük bir daire şeklinde açın.

Arzuya göre çöreklerin üzerine yumurta sürüp, tırnak vurduktan sonra kalan ezentereyi serpin.

Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Sıcak servis edin. Afiyet olsun...