GeriMutfak Tüyoları Evde tarhana nasıl yapılır? Adım adım ev tarhanası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde tarhana nasıl yapılır? Adım adım ev tarhanası tarifi

Evde tarhana nasıl yapılır? Adım adım ev tarhanası tarifi

Anadolu mutfağından sofralarımıza uzanan tarhana çorbası, kış aylarında gribal enfeksiyonlar için adeta şifa kaynağı. Soğuk havaların kendisini göstermesi ile birlikte evde tarhana çorbası tarifi de araştırılmaya başladı. Hemen hemen her yörede yapılan içerisinde bolca baharat barındıran bu lezzet, uzun süre mutfak dolaplarında muhafaza ediliyor. Peki, evde tarhana nasıl yapılır? İşte, adım adım ev tarhanası tarifi.

Günümüzde her markette kolayca bulunabilen hazır tarhanalar, şüphesiz ki evde yapılan ev tarhanasının yerini tutamaz. Hem lezzet hem de sağlık açısından el emeği ile hazırlayacağınız tarhanayı kış boyu soğuk günlerde afiyetle tüketebilirsiniz. Peki, tarhana malzemeleri nelerdir? Tarhana hamuru nasıl yapılır? İşte, evde kuru tarhana yapımı.

MALZEMELER

1 kilogram kuru soğan - 500 gram salçalık kırmızıbiber - 500 gram acı kırmızıbiber - 1 demet dereotu - 1 demet nane - 1 demet maydanoz - 4 diş sarımsak - 1 kilogram domates - 1 kilogram yoğur - 8 kilogram un

YAPILIŞI

İlk olarak domatesin çekirdeklerini ayıklayın ve kabuklarını soyun. Acı biberi az miktar suda kaynatarak robottan geçirin. Soğanı da robottan geçirip pişirin, sarımsağı ezip soğana ekleyin. Dereotu, maydanoz, nane ve domatesi de robottan geçirip hepsini bir tencerede biraz pişirin.

Ateşten aldıktan sonra 1 kilo yoğurdu karıştırarak ekleyin. Kıvamlı bir hamur haline gelene kadar un ekleyin. 8 kilo kadar un katmanız gerekebilir. Hamur kıvamına gelince üstünü bir bezle örtün ve 2 gün mayalanmaya bırakın ama arada hamuru karıştırın. Mayalandıktan sonra parçalar halinde bir örtünün üzerine serin ve kurumaya bırakın. Tarhana kurudukça daha küçük parçalara bölün. Kıvamı uygun hale gelince robotta un haline getirin, birkaç gün gölgede bekleterek iyice neminin kurumasını bekleyin. Tamamen kuruduktan sonra kavanozlara doldurun.

False