GeriMutfak Tüyoları Evde avokadolu poşe yumurta nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde avokadolu poşe yumurta nasıl yapılır?

Evde avokadolu poşe yumurta nasıl yapılır?

Avokado son dönemin en favori meyvelerinden. Özellikle sağlıklı beslenmeyi hedefleyenler arasında vazgeçilmezler arasındaki yerini çoktan aldı bile. Sağlıklı beslenme meraklılarının yakın zamanda radarına giren lezzetlerden biri de poşe yumurta. Yumurtanın suya kırılarak haşlanmasıyla elde edilen poşe yumurta yağsız olması nedeniyle d çok popüler. Peki bu iki lezzeti bir araya getiren avokadolu poşe yumurtayı evde yaparken nelere dikkat etmelisiniz? İşte Ajjna'nın deneyimli şefi Sezgin Can'dan evde avokadolu poşe yumurta yapmanın püf noktaları...

Avokadoyu alırken yumuşak ve olgun olmasına özellikle dikkat edin. Sert avokado henüz olgunlaşmamıştır. Avokado kıvamında yumuşaklığa gelince tüketilmelidir.

Yumuşamış avokado oda sıcaklığında en fazla 2-3 gün dayanır. Çok yumuşamış avokadoları almayın, bu meyvenin fazla olgunlaştığını ve bozulduğunu gösterir. Avokado olgunlaşmaya ve çürümeye genelde tepe kısmından başlar, bu nedenle meyvenizin tepe kısmını da kontrol etmeyi unutmayın.

Olgun avokadonun sapını çıkardığımızda, sapın altındaki kısım yeşil renkli olmalıdır. Avokadonuzun olgunlaştığını anlamanın en iyi yolu meyveyi avucunuzun içine alıp, parmak uçlarınızı bastırmadan meyveyi nazikçe sıkmaktır. Eğer meyve bu basınca cevap veriyorsa olgunlaşmıştır diyebiliriz. Eğer fazla yumuşamışsa avokadonuz da fazla olgunlaşmış olabilir.

Poşe yumurta için kullanılacak olan yumurtaların tazeliğine dikkat etmelisiniz. Yumurtayı elinize alıp içini salladığınızda içi sallanmıyorsa bu yumurtanızın taze olduğunun işaretidir.

AVOKADO VE YUMURTANIN BİRLİKTELİĞİNİ SEVİYORSANIZ BU TARİFİ DE DENEYİN

False