USTA İŞİ 06 Ağustos 2018

Ev yapımı şalgam suyu tarifi

Ev yapımı şalgam suyu tarifi

Şalgam suyu sevenler artık evlerinde hazırlayabilecek. İşte birçok faydası olan şalgamın tarifi!

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 kilo siyah havuç
  • 1 orta boy kırmızı pancar
  • 2 yemek kaşığı unlu bulgur
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3-4 lokma kadar mayalı ekmek
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Bir avuç nohut

Hazırlanışı

Havuçların kabuklarını soyun. Uzunlamasına önce ikiye daha sonra dörde bölün ve 5 kiloluk bidona yerleştirin. Pancarın kabuklarını soyun ve iri iri doğradıktan sonra onu da bidona yerleştirin.

Diğer bir yanda, temiz bir tülbentin içine ekmek, maya, şeker ve bulguru koyup sıkıca bağlayın. Bunu ve bir avuç nohudu da bidonun içine atın. 1 yemek kaşığı tuz ekledikten sonra bidondaki malzemelerin üzerini örtecek kadar su koyun. Ağzına temiz bir poşet geçirip kapağını sıkıca kapatın.

Güneş görmeyen bir yerde 15-20 gün kadar dinlendirin. Bu süre sonunda kapağı açıp tülbenti çıkarın. Sonrasında şalgam suyunuzu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.



tarif içecek tarifleri içecek

Size Önerilerimiz