ORTA ZORLUKTA

Ev yapımı kolay sahur poğaçası tarifi

Ev yapımı kolay sahur poğaçası tarifi

Bu sıcacık poğaçaları sahurda severek tüketeceksiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket yaş maya
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı

Geniş bir karıştırma kabına normal unu ve tam buğday ununu alın. Unun içine tuz atın ve ortasını havuz gibi açıp yaş mayayı koyun. Mayanın üzerine zeytinyağı ve sütü döküp yumurta kırın. Oda sıcaklığında beklemiş tereyağını da karışıma ilave edin. Yarım bardak ılık suyu ekledikten sonra sıvılarla mayayı eritin. Ortadaki malzemeleri karıştırdıktan sonra kenardaki unu da alarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Başka bir kaba poğaçanın iç harcını hazırlamak için patatesleri rendeleyin. Kaşar peynir ve beyaz peyniri de patateslerin üzerine ekleyin. Tuzunu attıktan sonra iç harcı iyice yoğurun. Poğaça hamurunu bezelere ayırın ve bu bezeleri yuvarlayın. Bezelerin ortalarına hazırladığınız harcı koyun ve tekrar yuvarlayın.

Hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, üstlerine yumurtası sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



hamur işi hamur işleri sahur ramazan

Lezizz Öneriler