ORTA ZORLUKTA

Ev yapımı kırma zeytin tarifi

Ev yapımı kırma zeytin tarifi

Ege'nin enfes tatlarını kahvaltı sofranıza taşıyın!

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 litre su
  • 500 gram zeytin
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

Zeytinleri yıkayın, ayıklayın ve mutfakta kıracaksanız altına eski yıpranmış bir havlu serin. Çekiç kullanarak çekirdekleri zedelenmeden kırın ve kavanoza doldurun. Üstünü tamamen dolduracak kadar su koyun ve suyu her gün değiştirin. 10-15 gün sonra zeytinlerin acılığı gidince suyunu süzün, zeytinyağı ve tuz ekleyerek kavanozlara alın. İsteğe göre baharat ekleyebilirsiniz.


pratik yemek tarifleri Zeytin kırma zeytin