KOLAY 06 Ağustos 2018

Ev yapımı fıstık ezmesi tarifi

Ev yapımı fıstık ezmesi tarifi

Kahvaltı sofranıza lezzet katacak fıstık ezmesini kendiniz hazırlayabilirsiniz!

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 500 gram tuzsuz yer fıstığı
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (varsa)

Hazırlanışı

Fıstıkların kabuklarını soyun. Soyduğunuz fıstıkları bir tavaya koyun ve 5-6 dakika kavurun. Isınan fıstıkları robota koyun (Sıcaklığın etkisiyle püre kıvamına gelecekler). Püre kıvamına gelen fıstıkların için diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız fıstık ezmesini temiz bir kavanoza koyup oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.



ev yapımı tarif yemek tarifi yemek tarifleri resimli yemek tarifleri

Size Önerilerimiz