ORTA ZORLUKTA

Etli pazı dolması tarifi

Etli pazı dolması tarifi

Pazı bilenin zevkle tükettiği, bilmeyenin ise çok şeyler kaçırdığı nefis bir sebze. Yemek ve börek gibi birçok tarifte nefis sonuçlar ortaya çıkaran pazının sarması da nefis oluyor. İçindeki etle oldukça besleyici de olan bu dolmayı yoğurtla servis etmeniz, menfaatiniz icabıdır...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 2 demet pazı
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Kaynar su
  • Sirke

Hazırlanışı

Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Maydanozları kıyın. Derin bir kaseye kıymayı, soğanı, sarımsağı, maydanozu, yarım çay bardağı sıvı yağı, bulguru, 1 yemek kaşığı biber salçasını, tuz, karabiber, kimyon ve toz kırmızı biberi koyup elinizle iyice yoğurun. Tencereye suyu koyup, bir miktar da sirke koyarak kaynamaya bırakın. Başka bir kapta da soğuk su hazır edin.

Ayıklanmış ve temizlenmiş pazı yapraklarını kaynayan suya batırıp 3-5 saniye beklettikten sonra soğuk suya alın. Yarı haşlanmış gibi olan pazı yapraklarının saplarını ve kalın damarlarını da temizledikten sonra sarma işlemine geçebilirsiniz. Sarma işlemi bittikten sonra, dolmanızı pişireceğiniz tencerenin dibine saplarını yerleştirin ve üzerine de dolmalarınızı yerleştirin.

Ayrı bir kapta yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırdıktan sonra 1 yemek kaşığı biber salçasını koyun ve tuz, karabiber de ekledikten sonra salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine kaynar su ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Dolmaların üzerine küçük bir kapak koyduktan sonra hazırladığınız sosu boşaltın ve kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.



resimli yemek tarifleri pratik tarifler Dolma - Sarma Tarifleri

Lezizz Öneriler