ORTA ZORLUKTA

Etli nohut yemeği tarifi

Etli nohut yemeği tarifi

Besin değeri oldukça yüksek bir sebze olan nohudun bu tarifini oldukça beğeneceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2-3 adet domates
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Akşamdan nohutları ayıklayıp yıkayın ve bol suda bekletin. Ertesi gün fazla yumuşamadan bir miktar haşlayın. Rendelenmiş veya ince ince doğranmış soğanları yağda kavurun. İçine eti ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edin. Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız veya rendelediğiniz domatesleri de ilave edip karıştırın. 2 su bardağı su ve nohutu ekleyin. Yemeği ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ateşten indirmeden 10 dakika önce tuzunu ekleyin. Üzerine pul biber serpip servis yapın.


pratik yemekler pratik yemek tarifleri etli nohut tarifi