GeriPilav Tarifleri Etli firik pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli firik pilavı tarifi

Etli firik pilavı tarifi

Akşam yemeklerinizde veya misafir sofralarınızda farklı bir yemeğe yer vermek isterseniz, size göre bir tarifimiz var. Etli firik pilavı... Gaziantep mutfağının nefis ve geleneksel lezzetlerinden biri olan bu tarif sizi asla pişman etmeyecek. İşte etli firik pilavının malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı firik
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Eti tencereye alıp sürekli karıştırarak kavurun.

Etler suyunu çekince yağı ve ince ince doğranmış soğanları ekleyin.

Daha sonra firik ve bulguru da ekleyip kavurmaya devam edin.

Salçayı, baharatları ve tuzu da ekleyip karıştırın.

Suyunu da ilave edip pişmeye bırakın.

Pilavınız suyunu çekince altını kapatıp içine tereyağını ekleyin ve karıştırın.

Yaklaşık 30 dakika demlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun....