ORTA ZORLUKTA

Etli ekmek tarifi

Etli ekmek tarifi

Etli ekmeği sevmeyen yoktur. Her yörede çeşit çeşit yapılan bu tarifi birde Mardin usulü denemeye ne dersiniz? Hazırlaması çok pratik, yemesi ise bir o kadar lezzetli. İşte malzemelerini evde kolayca bulabileceğiniz etli ekmeğin tarifi... Şimdiden afiyet olsun..

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram kıyma
  • 5 - 6 adet dinlenmiş ekmek hamuru
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam kırmızı pul biber
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz

Hazırlanışı

Bir tavaya kıyma ve baharatları koyup kavurun.

Hamuru açın ve içine hazırladığınız harcı koyun.

İkiye katlayıp etrafını bastırarak kapatın. (Katlandığında yarım lahmacun şeklini alacak.)

Katlanan etli ekmekleri yağlı tepsiye dizin ve ısıtılmış fırına verin.

Pişince fırından alın ve sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

Kıymalı Rulo Börek | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: Alamy

etli ekmek tarifi mardin yemekleri hamur işi tarifleri