ORTA ZORLUKTA

Etli dövme pilavı tarifi

Etli dövme pilavı tarifi

Dövme pilavını duymuşsunuzdur. Bu lezzeti dillere destan yemeğimiz Mersin mutfağına özel bir pilav ama bu pilav pirinçten değil buğday ve nohuttan yapılıyor. Yapılışı da oldukça kolay. Tüm malzemeleri haşlayıp servis tabağına alıyorsunuz ve etleri de üstüne ekliyorsunuz. "Akşama ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız bu tarifimiz size yardımcı olabilir. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 200 gram nohut
  • 1 kilogram dövme (aşurelik buğday)
  • 200 gram kuşbaşı et
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Su

Hazırlanışı

Nohutları bir tencereye koyup yarısına kadar su ekleyerek yüksek ateşte kaynatın.

Nohut tam olarak piştikten sonra üzerine tuz ile birlikte dövmelik buğday ilave edin.

İlave edilen malzemeler haşlanana kadar ayrı bir tencerede kuşbaşı etleri haşlayın.

Haşladığınız etleri ayrı bir tabağa alın.

Diğer tarafta pişen dövmenin altını kapatın.

Tereyağını bir tavada eriterek pilava ilave edin.

Servis tabağına koyduğunuz pilavın üzerine kuşbaşı haşlanmış et dökülerek servis yapın.

Fotoğraf: Alamy

Mersin Yemekleri etli dövme pilav tarifi pilav tarifleri