GeriEt Yemeği Tarifleri Etli bostaniye köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli bostaniye köfte tarifi

Etli bostaniye köfte tarifi

Etli bostaniye köfte, yapılışı mücvere benzeyen bir yemek. Tek farklı kabak yerine etle yapılıyor olması. Van mutfağına ait bu yemeği, ister aperatif olarak isterseniz de yanına yapacağınız salatayla ana yemek olarak servis edebilirsiniz. İşte etli bostaniye köftenin malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 400 gram az yağlı dana kıyma
  • 5 adet yumurta
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3-4 adet taze yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Yumurta ve unu derin bir kaseye koyup çatal yardımıyla iyice çırpın.

İnce doğranmış yeşil soğan, kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberini ekleyin.

Malzemeleri iyice yoğurun.

Karbonatı da katıp yoğurmaya devam edin.

Köfte hamurundan daha cıvık, mücver hamuru kıvamında bir karışım elde edin.

Sıvı yağı derin bir tavaya döküp kızdırın.

Hazırladığınız köfte karışımından yemek kaşığıyla alın.

Hamuru tavaya döküp orta ısılı ateşte çevirerek kızartın.

Kalan harca da aynı işlemleri uygulayın.

Köfteleri kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın.

Bol yeşil salata ve ayranla servise sunun. Afiyet olsun...