ORTA ZORLUKTA

Etli bezelye tarifi

Etli bezelye tarifi

Kış aylarında oldukça fazla tükettiğimiz bezelyeyi bu tarifle çok daha pratik yapabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram soyulmuş bezelye
  • 3 tane patates
  • 1 adet havuç
  • 250 gram kıyma ya da kuşbaşı et
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2,5 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı

Soğan ve sarımsağı soyup, ince ince kıyın. Tereyağı ile soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşince, kıymayı ya da kuşbaşını da ekleyip kavurun. Ardından tuzu, soyulup küp küp doğranmış patatesleri, havucu sarımsakları tencere ekleyin. Su ile birlikte inceltilmiş salçayı ve kırmızı biberi ilave ederek, 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.


et yemek tarifleri pratik yemek tarifleri