ORTA ZORLUKTA

Et kavurma tarifi

Et kavurma tarifi

Geleneksel tatlarımızdan et kavurma tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 1 kilogram dana eti
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı

Etleri sinirlerini temizleyerek kuşbaşı doğrayın.

Geniş bir tencereye sıvı yağ koyun ve kızdırın. Etleri ekleyip suyunu salana kadar orta ateşte pişirin ve içine kabuğu soyulmuş bütün soğanı ekleyin. Ocağı kısın, etler yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 1 saat ara sıra karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ekleyin.

Sıcak servis yapın.


pratik tarifler kolay yemek tarifleri et yemeği tarifleri