GeriKahvaltılık Tarifleri Erik reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erik reçeli tarifi

Erik reçeli tarifi

Yaz mevsiminin en sevilen meyvesi erikle harika bir reçel yapmaya ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram erik
  • 750 gram toz şeker
  • 2 limon suyu
  • 2 gram limon tuzu

Erik reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Erikleri yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye koyun ve bir bardak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar kaynatın. Süzgeçten geçirin, üzerine şeker ve limon tuzu ilave ederek hafif ateşle yeniden kaynatın. Soğumaya bırakın. Ağzı kapalı bir kavanozda uzun süre saklayabileceğiniz reçeliniz hazır!

İkinci kaynatma aşamasında bir-iki karanfili tencereye atarsanız, reçelinizin aroması da yoğunlaşacaktır.